Ge en minnesgåva

Donera pengar till glaukomforskningen!

Donerade pengar gynnar glaukomforskningen och kommer genom detta i förlängningen också glaukomiker till godo.

Glaukomförbundet samarbetar med Ögonfonden, www.ogonfonden.se
och viss del av forskningsfondens medel går via dem för utdelning av stipendier till de som arbetar med glaukomforskning, bland annat kring glaukom och ärftlighet.

Här kan du bidra till forskningen och samtidigt göra en person glad. Tänk gärna på oss i samband med bemärkelsedagar och minnesgåvor! 

Så här gör du: Fyll i formuläret nedan med adressuppgifter på dig som givare och den som är mottagare samt meddelande till mottagaren. Inom några dagar får du en bekräftelse via e-post, annars med vanlig post.

Vid minnesgåva till någon avliden fyller du i dina uppgifter som givare och mottagaren är då den som ska ta emot minnesbladet, anhörig eller begravningsbyrå. I meddelanderutan skriver du den avlidnes namn och hälsningen som ska stå på minnesbladet och gärna också datum för begravningen – tryck sedan på Skicka. Därefter betalar du in gåvan till Plusgirokontot och anger givarens namn och vem gåvan gäller. Så snart gåvan finns på donationskontot skickar vi minnesbladet till anhörig eller begravningsbyrå.

OBS! Alla rutor måste fyllas i för att formuläret ska fungera. Sätt ett X i de rutor som saknar uppgift.

För inbetalning av donationer använd Plusgiro nr 56 42 28-5 SGF Donationer. Glöm inte att skriva avsändare med namn och adress och i förekommande fall för vem gåvan gäller.       

Givarens uppgifter


 


 

 

 

Mottagarens uppgifter


 

 

 

 


Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet