VTI-seminarium i Almedalen 29 juni

fredag 05 juni

VTI arrangerar den 29 juni kl 08.00-08.45 ett seminarium med titeln

Vem ska ha körkort och vem är lämplig som förare?

Seminariet har sin grund i ett större forskningsprojekt som pågår på VTI. Syftet med projektet är att utveckla en simulatorbaserad testmetod för att testa och bedöma personer med synfältsbortfall.

I bifogad PDF  finns mer information om seminariet och via denna länk  kommer man till programpunkten i Almedalens digitala program.

Välkomna på seminariet och sprid gärna denna information vidare till andra som kan ha intresse av att delta.

VTI, Statens väg och transportforskningsinstitut 

 

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet