Planeringskonferensen 2010

onsdag 13 oktober

Svenska Glaukomförbundets Planeringskonferens tog upp frågor om hur vi ska bli mer träffsäkra i vår marknadsföring och om vikten av att vi finns representerade med en förening i varje län.

För närvarande har vi nio föreningar och samtliga var representerade på konferensen som pågick från lunch dag 1 till och med lunch dag 2.

Örjan Andersson, före detta bokhandlare, utbildare, redaktör med mera, ledde arbetspassen och konferensdeltagarna enades om att pensionärerna är en viktig målgrupp. När det gäller spridningen av föreningar listades en rad orter där vi ska försöka starta en ny förening.

Prästen, författaren och föredragshållaren Ulla-Britt Berglund gav oss starka ord om livsglädje/arbetsglädje och många skratt.

Under middagen stod konferensdeltagarna själva för underhållningen med sång och historier.

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet