Många språk

onsdag 15 april

 

Om glaukom på många språk

Svenska, Engelska, Franska, Finska, Arabiska, Persiska, Polska, Ryska, Spanska, Serbiska/kroatiska/bosniska, Kurdiska

Patientinformation om glaukom finns nu på alla dessa språk i en liten lättläst broschyr. Alla ögonkliniker har ett litet lager av broschyrerna. Broschyrerna kan också fås när glaukomföreningarna bjuder in till allmänna aktiviteter och möten.

Läs innehållsförteckningen på engelska och finska genom att ladda ner en PDF-fil

Broschyrerna är framtagna av Allergan Norden AB. Projektet stöds av Riksföreningen för Ögonsjukvård och Svenska Glaukomförbundet.

April 2009

 

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet